Hoeveel auto-ongelukken worden veroorzaakt door sms’en en autorijden?

Verkeersongevallen gebeuren niet alleen in Groot-Brittannië. Deze ongevallen zijn onvoorspelbaar en kunnen overal en op elk moment plaatsvinden.

Mensen reizen met hoge snelheden en bijna elk ongeval heeft tot gevolg dat iemand ernstig gewond, gehandicapt of zelfs gedood wordt.

Eén seconde kan iemands leven op zijn kop zetten. Dit is de reden waarom sms’en tijdens het rijden zo gevaarlijk is. Ongevallen met motorvoertuigen zijn een schokkend wereldwijd probleem als gevolg van afgeleid autorijden en het gebruik van elektronische apparaten.

Lees verder om meer te weten te komen over sms’en tijdens het rijden en de gevaren die dit kan veroorzaken, evenals wat u kunt doen om uzelf en uw dierbaren te beschermen.

Hoeveel auto-ongelukken worden veroorzaakt door sms’en en autorijden?

Recente statistieken tonen aan dat sms’en tijdens het rijden een groot probleem is geworden in Groot-Brittannië. Rijden op Britse wegen met een mobiel apparaat is net zo gevaarlijk als agressief rijden.

Mobiele telefoons worden door burgers niet alleen gebruikt om te bellen, maar ook om hun e-mail te checken, te sms’en en te surfen op sociale media. Bijna 25% van de chauffeurs in Groot-Brittannië geeft toe dat ze tijdens het rijden gebeld worden of gebeld worden. Dit loopt op tot 51% voor bestuurders tussen 17 en 24 jaar.

Wat kunt u doen om het aantal sms’jes en verkeersdoden te verminderen?

We moeten allemaal ons steentje bijdragen om het gebruik van onze telefoons achter het stuur te verminderen en deze afgeleide rijstatistieken te verlagen.

Houd rekening met het volgende wanneer u aan het rijden bent en overweegt uw smartphone op te halen: Voor meer details om de website te bezoeken: rijschooltroy.nl

Kunt u de boodschap overbrengen of bellen voordat u uit de auto stapt?

Is het mogelijk dat u tijdens het rijden iets heel belangrijks vergeet?

Wat zou je denken als jij degene was die verantwoordelijk was voor het veroorzaken van een auto-ongeluk en het verwonden of zelfs doden van iemand omdat je aan het telefoneren was?

Wat zijn de mogelijke gevolgen als je betrapt wordt met je telefoon achter het stuur van een auto? Zelfs als de crash niet jouw schuld is, kan betrapt worden een negatieve impact hebben op je leven. U kunt boetes krijgen als u zich inschrijft voor de rijschool in Utrecht of uw rijbewijs verliest.

U kunt uw draagbare apparaat altijd opbergen als u de behoefte voelt om het tijdens het rijden te gebruiken. Houd het verborgen en gedempt, zodat u zich kunt concentreren op de weg die voor u ligt.

Word vandaag een betere chauffeur

Overweeg om u in te schrijven bij uw plaatselijke rijschool om uw risico op een ongeval verder te verkleinen.

Alle leeftijden zijn welkom om onze lessen te volgen. Ze helpen je de vaardigheden en het vertrouwen te krijgen die je nodig hebt om je rijexamen te halen en je hele leven veilig en zelfverzekerd te blijven rijden.

Leave a Reply